X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
X סגירה
 

קולינריה ספרדית

מדריך לחובבי האוכל הספרדי

כשמדברים על קולינריה ספרדית, לרבים נפתח התיאבון. אבל האם יש בכלל מאפיינים אחידים של המטבח הספרדי? ממש לא בטוח. ספרד כידוע מחולקת לעשרות מחוזות וקהילות אוטונומיות, שלכל אחד יש תרבות אוכל משלו ומאכלים מקומיים המאפיינים אותו.

בנוסף, המטבח הספרדי כשלעצמו מושפע מהמון מטבחים אחרים, מה שהופך אותו לאחד המגוונים ביותר שיש באירופה. כך למשל יש בספרד ייצוג הולם מאד לאוכל ים תיכוני, שיזכיר לרבים מכם את הבית במובנים מסוימים, ולצד זה אוכל מערבי אירופאי, אסייתי וכן הלאה.

לכן במיוחד עבורכם יצאנו למסע מרתק בנבחי מה שנקרא קולינריה בספרד
 

מגוון מנות טאפאס, בירה ויין בספרד
מגוון מנות טאפאס, בירה ויין בספרד

תרבות האוכל בספרד

בספרד הרגלים קולינריים שונים ממה שאנחנו מכירים מישראל, כשמומלץ להכיר את חוקי המשחק כדי לדעת לקראת מה אתם הולכים. אם ציפיתם לארוחת בוקר של שחיתות נוסח ישראל, עם אינספור ירקות, ביצים, גבינות וממרחים, דעו לכם שבספרד זה הרבה פחות נפוץ. ארוחות הבוקר הן די צנועות, ומזכירות במידה רבה ארוחות קונטיננטליות.

גם ארוחת הערב בספרד, שנאכלת יחסית מאוחר (משעה עשר בלילה בדרך כלל), לא עשירה מדי. הספרדים אוכלים בעיקר בצהריים. למעשה, ארוחת הביניים בספרד היא כה עמוסה, עד שיש שתולים בה את ה"אחריות" לשנת הצהריים המפורסמת כל כך של הספרדים, הסיאסטה.

ואגב, אם תגיעו למקומות שונים בספרד ותראו אנשים אוכלים בעמידה, כולל במסעדות, דעו לכם שזה חלק מתרבות האכילה המקומית.

כמה מאכלים מקומיים מוצלחים

למרות ההבדלים שבין אזורי ספרד, יש כמה מאכלים שמזוהים יותר מכל עם האוכל בספרד. הראשון הוא לא בדיוק מאכל, אלא צורת הגשה – הטאפאס. המדובר הוא במתאבנים מסוגים שונים שמגיעים בשלל ורסיות, עם שילובי ירקות, בשרים, דגים, פירות ים וכן הלאה. ניתן למצוא גרסאות מעט יותר עשירות של הטאפאס, המכונות "ראסיוניס".

מאכל מקומי נפוץ מאד הוא פאייה, תבשיל קדירה של אורז (לרוב עם זעפרן) ותוספות שונות – הן יכולות להיות ירקות, בשרים, דגים או פירות ים. בחלק מהמסעדות תמצאו את הפידאווה ולנסיאנה, מעין פאייה עם שני הבדלים: ראשית, לא משתמשים בה באורז אלא באטריות דקות. שנית, מקלפים את פירות הים לפני שמגישים אותם. בפאייה המסורתית הסועד הוא שמקלף את הפירות.

"חמון סרנו" הוא פרוסות דקות של רגל חזיר, שמזמינים לרוב במעדניות, לצד מאכלי חזיר שיזכירו לכם נקניקים או פסטרמות: חמון איברי, חמון דולסה ועוד.

מה עוד כולל המטבח הספרדי? מרק העגבניות הקר גספאצ'ו הוא ההוכחה שניתן לאכול מרק גם בקיץ. בספרד, ובעיקר בקטלוניה, נוהגים לאכול לחם עם שום ועגבניות – שילוב מוצלח מאד. הטורטיליה הוא שילוב של תפוחי אדמה וביצים. בגזרת המשקאות תמצאו את היין המשובח ריאוחה, הסנגריה האהובה על התיירים (יין עם מיץ פירות או הדרים ופירות) ובידרה, מעין סיידר תפוחים אלכוהולי.

בברכת אן פרווצ'ו ("בתיאבון" בספרדית).
 

 

כתבות שאולי יעניינו אותך


המלצות ותגובות
כותרת:
שם:
תוכן:
אנא הזן את המספר ארבע מאות חמישים ושש:
מזמינים וחוסכים